Top 9 school apps speciaal voor scholieren en studenten

Heel Nederland is weer naar school of aan het werk. Wekten je vader en moeder je eerder nog elke ochtend, controleerden ze of je je huiswerk wel had gedaan en hielden ze bij wanneer je waar moest zijn? Net als de zomervakantie is die tijd nu voorbij. Als scholier of student ben je zelf verantwoordelijk je leven te organiseren. Wel helpen we je een handje met deze lijst vol handige apps die je helpen met het maken van een agenda, die je leren budgetteren, hoe je goede notities moet nemen en, niet onbelangrijk, die je helpen met opstaan in de ochtend.

1. myHomework Student Planner

Nooit meer je huiswerk vergeten? Installeer dan de myHomework Student Planner app. Met deze digitale schoolagenda houd je precies bij waar en wanneer je les hebt, welk huiswerk je moet maken en wanneer je een examen hebt. De app is zowel te installeren op je smartphone, tablet als de pc. Je kunt handig tussen deze apparaten synchroniseren zodat je overal en altijd toegang hebt tot je lessen en je huiswerk.

2. Sleep as Android

Ga je vaak te laat naar bed ’s avonds met als gevolg dat je ’s ochtends moeite hebt met opstaan? Dan is de Sleep as Android wekker-app een uitkomst. Voer in de app in hoe laat je wilt opstaan en Sleep as Android geeft je advies hoe laat je dan het beste kunt gaan slapen.

3. Dragon Anywhere

Schrijven of typen kan nogal zijn tol eisen wat je vingers en polsen betreft. Om je handen te ontzien kun je je huiswerk, e-mails en gehele lessen laten dicteren door de Dragon Anywhere app. En het scheelt je nog tijd ook! Verstuur daarna je dictaties in een smsje, e-mail, Twittter of Facebook. De app beschikt over een geïntegreerde editor die je woordsuggesties zal doen. Na verloop van tijd zal de app haar nauwkeurigheid verbeteren als het je stemt leert herkennen.

4. Pocket

Papers en scripties schrijven is een eitje met de Pocket app. Deze applicatie is handig voor het klasseren van bronnen. Lees je een informatief artikel of heb je een goede website gevonden die je later wilt gebruiken? Sla de bronnen op in deze app om ze later weer te gebruiken. Hang er een handig label aan zodat je weet voor welk document je welke bron wilt gebruiken. Een groot pluspunt van Pocket is dat de app is geïntegreerd met Chrome. Zo zie je Pocket op je Android-apparaat in de zijbalk van Chrome en voor de pc is er een extensie beschikbaar.

5. Mathway

Loop je helemaal vast met een wiskundig probleem? Dan kan Mathway je wellicht uit de brand helpen. Type het probleem in of neem een foto en upload deze waarna Mathway je het antwoord zal geven indien mogelijk. De betaalde versie geeft je ook nog eens de stap voor stap uitleg hoe je tot het antwoord komt.

6. iTranslate Voice

Bij veel studies zul je geregeld in het Engels les krijgen of Engelse informatie moeten lezen. Een goede vertaalapp is dan reuzehandig! De iTranslate Voice app ondersteunt maar liefst 42 talen. Je kunt zinnen inspreken op de app in het Nederlands en iTranslate Voice geeft ze bijvoorbeeld terug in het Engels, in zowel audio als tekst. Met de automatische vertaalfunctie kun je ook tekst invoeren en aanpassen. De app werkt zowel voor Android als iOS apparaten.

7. Goodbudget

Heb je van je ouders geleerd je geld te budgetteren door het op te delen en in verschillende enveloppen te doen? De Goodbudget app heeft dit idee digitaal uitgewerkt door je geld in te delen in virtuele enveloppen zoals boodschappen, vervoer, fun, benzine en elk ander label dat je nodig hebt om je budget te bepalen. Geld dat naderhand overblijft, kun je in de volgende envelop doen of gebruiken voor iets anders. De gratis versie is inclusief 10 normale enveloppen en 10 jaarlijkse enveloppen. Je kunt de app ook synchroniseren tussen twee verschillende apparaten.

8. Forest

Lukt het je niet om je aandacht bij je huiswerk te houden? Of kijk je om de haverklap op je telefoon als je aan het studeren bent? De Forest app is dan wellicht iets voor jou. Deze app probeert om je te laten focussen aan de hand van beloningen. Begin je met je huiswerk, zet dan de app aan en plant een zaadje. Hoe langer jij blijft werken, hoe meer het zaadje zal uitgroeien tot een boom. Stiekem toch even kijken op Snapchat? Dan verdort je boom. Bepaalde apps nodig voor je studie? Deze kun je laten whitelisten zodat je boom niet verdort als je deze nodig hebt.

9. Office Lens

Office Lens is een super app van Microsoft waarmee je foto’s van documenten, whiteboard, blackboards, tijdschriften, recepten en nog veel meer kunt maken. Daarna converteert de app je foto’s naar aan te passen tekst die je kunt delen met anderen. Met de applicatie kun je ook foto’s nemen op een hoek – als je bijvoorbeeld helemaal aan de zijkant van het klaslokaal zit. Je kunt je afbeeldingen opslaan als PDF-, Word- of PowerPoint-bestand.


Top