Skype Translator vertaalt live je Skype-gesprek

Even gezellig bijkletsen op Skype met een verre buitenlandse vriend? Allebei in jullie eigen taal natuurlijk. Klinkt als toekomstmuziek, maar niets is minder waar. Skype heeft een nieuwe app geïntroduceerd waarmee het mogelijk is om spraakgesprekken live te vertalen terwijl je praat.

Skype Translator

Skype Translator vertaalt gesprekken in het Engels en Spaans. Hoe werkt het? De app vertaalt Engelse of Spaanse input naar audio en tekst, dit werkt voor beide talen in twee richtingen. Deze technologie maakt het dus mogelijk een echte conversatie te hebben met iemand die Spaans spreekt maar geen woord Engels praat.

Ambitie

Volgens Microsoft heeft de Skype Translator als ambitie geografische en taalbarrières te doorbreken. Het begin van een grote verandering in de manier waarop we communiceren met anderen over de hele wereld. Microsofts doel is om zoveel mogelijk talen toe te voegen aan de app, op zoveel mogelijk platformen voor zoveel mogelijk mensen. Momenteel gebruiken meer dan 300 miljoen mensen Skype.

Legio mogelijkheden

Praten met studenten in een ander land voor een gezamenlijk project? Een interessant webinar organiseren voor een internationaal publiek? Met Skype Translator maakt het niet meer uit welke taal je spreekt. Wist je dat de Skype technologie momenteel al instant messages kan vertalen in 40 talen? Voor de spraakgesprekken zijn momenteel alleen de Engelse en Spaanse taal geactiveerd, maar in de toekomst komen hier vele talen bij.

Zelf testen

Vooralsnog is de vertaalservice van Skype alleen compatibel met Windows 10 preview en Windows 8.1. Gebruikers die zich aanmelden via de Microsoft website kunnen gebruikmaken van de testversie.


Top