Skype Translator nu voor iedereen beschikbaar

In december vorig jaar meldden we al dat er een testversie van Skype Translator op de markt was gebracht door Microsoft. Dit testprogramma kon chatgesprekken en gesproken berichten vertalen in twee talen: Engels en Spaans. En vanaf nu kun je met de Skype-software zelfs in vier talen live communiceren.

Automatisch vertalen

De internetbeldienst kan namelijk gesproken boodschappen automatisch vertalen in de volgende talen: Engels, Spaans, Italiaans en Mandarijn. Stuur je een Engels gesproken bericht aan een kennis in Italië, dan wordt jouw bericht automatisch vertaald in gesproken tekst vanuit het Engels naar het Italiaans. Op de blog van Skype lezen we dat de taalbarrières hierdoor verdwijnen: “We halen de taalbarrières neer die historisch een echte uitdaging vormden voor vrienden of familieleden die met elkaar wilden communiceren”, verklaart Yasmin Kahn. “Ons doel met Skype Translator is de best mogelijke vertaling aan onze meer dan 300 miljoen klanten te bieden.”

Voor iedereen

Wilde je vorig jaar de Skype Translator testen dan diende je je eerst aan te melden voor de demo. Na al die maanden van testen hoeft dat nu niet meer. Nu is er een versie die door alle Windows-gebruikers kan worden geprobeerd, zonder inschrijven.

Geschreven berichten vertalen

Naast gesproken berichten kan de Skype Translator ook geschreven chatberichten vertalen in maar liefst vijftig talen. Ook de Nederlandse taal valt in dit rijtje. Een technologische ontwikkeling die veel voordeel kan opleveren op elk vlak. Kijk maar hoe de Amerikaanse fotojournalist Tom Carter Skype Translator gebruikt om met zijn gids Xiang te praten – in Mandarijn.

Skype Translator downloaden

Download Skype Translator gratis in de Windows Store met je computer of met je tablet. Je apparaat dient wel te draaien op Windows 8 of hoger.


Top