Nieuwe functie op Twitter: automatisch vertalen van Tweets

Je kent het wel. Je runt meerdere Twitter-accounts omdat je in meerdere talen wilt communiceren met je volgers. Zo wordt twitteren behoorlijk omslachtig. Daar heeft Twitter nu iets op gevonden: een nieuwe functie laat Tweets automatisch vertalen in verschillende talen.

Bing Translator

Vanaf 2013 is Twitter al bezig met het testen van soortgelijke functies. Dit jaar heeft de berichtenservice Bing Translator gestrikt om haar Tweets automatisch te vertalen in meer dan 40 talen. Hoe wordt de tweet vertaald? Gebruikers klikken op de wereldbol met ‘Vertaling weergeven’ onder de Tweet en hop, de Tweet is voor iedereen te lezen in zijn of haar taal.

Nieuwe functie op Twitter automatisch vertalen van Tweets

De Tweets worden natuurlijk zo goed mogelijk vertaald door Bing Translator. Toch kan het zijn dat sommige berichten grammaticaal niet kloppen of dat de context onduidelijk is. Twitter geeft aan dat, om misverstanden te voorkomen, er gekozen is om de oorsponkelijke Tweet boven de vertaling te laten staan.

Automatisch vertalen

Een handige functie die op meerdere vlakken zeer van pas kan komen. De Canadese ministers die eerder al op het matje zijn geroepen hebben vast en zeker baat bij deze nieuwe functie. Zo kunnen ze eenvoudig hun Engelse Tweet vertalen in een Franse Tweet.

De nieuwe Twitter-functie is beschikbaar voor iOS en Android, Tweetdeck en natuurlijk de webbased versie van Twitter.


Top