Live gesprekken en tekst vertalen met Google Translate

Nu Microsoft eind 2014 aankondigde bezig te zijn met een bèta-versie van Skype Translator waarbij een Skype-gesprek live vertaald wordt, kan Google natuurlijk niet achterblijven.

Vandaag, woensdag 14 februari 2015, update Google haar Google Translate app. De nieuwe versie beschikt over een automatische taaldetectie in gespreksmodus. Net als bij Skype Translator is het nu met Google Translate ook mogelijk om een gesprek te voeren met twee personen die elkaars taal niet spreken.

Google Translate

Het werkt vrij simpel. Nadat je de twee talen die worden gesproken hebt geselecteerd detecteert Google Translate welke taal op welk moment wordt gesproken. Je hoeft niet meer steeds te switchen tussen de twee talen, dit doet Google nu voor je. Op deze manier krijg je natuurlijkere conversaties.

Geschreven tekst live vertalen

Een extraatje bij de update van Google Translate is de integratie van Word Lens. Bij eerdere versies van deze app moest je eerst een foto nemen van de te vertalen tekst en aangeven welke woorden je wilde laten vertalen. Nu kun je met Word Lens on the spot geschreven teksten laten vertalen. Je hoeft alleen je telefoon (met camera) zo te houden dat de tekst zichtbaar is op je scherm en de app vertaalt direct de tekst.

Word Lens werkt zelfs zonder internetverbinding. De on the spot vertalingen werken voor Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Russisch en Spaans. Voor de overige talen dien je wel nog eerst een foto te maken.

Weg taalbarrière

De taalbarrière verdwijnt rap dankzij de technologie van onder andere Google Translate en Microsofts real-time Skype Translator. Reizen terwijl je de taal van het land niet spreekt wordt zo steeds makkelijker!


Top