Handig offline woordenboek voor op je smartphone

Het is weer zomervakantie en we gaan massaal op vakantie naar het buitenland. Frankrijk, Spanje en Italië staan hoog in het lijstje van onze favoriete vakantielanden. Maar spreken we allemaal wel zo goed Frans, Spaans of een andere taal? Een zakwoordenboekje biedt natuurlijk uitkomst. En waar kun je dat zakwoordenboekje beter bewaren dan op je smartphone.

Daarom heeft de ontwikkelaar AllDict een reeks handige apps ontwikkeld die je offline kunt gebruiken.

Handig zakwoordenboek

Offline woordenboekStel, je bent op vakantie geweest naar het altijd mooie Italië. Auto volgeladen, een prachtige rondrit gemaakt door Toscane, hier en daar dit groene bord gezien. Aangezien je geen Italiaans kunt lezen, heb je er geen aandacht aan besteed. Bij thuiskomst vind je een bekeuring in de brievenbus. Dan was het heel handig geweest om de betekenis hiervan op je smartphone op te zoeken. En had het je tientallen euro’s kunnen besparen. Het betekent namelijk ’trajectcontrole’.

Offline woordenboek

Je kunt natuurlijk Google Translate gebruiken om live gesprekken en verkeersborden te vertalen, maar al die MB’s aan internetverkeer kunnen flink oplopen. Daarom heeft AllDict verschillende offline woordenboeken ontwikkeld die te downloaden zijn via de Google Play Store. Een uitkomst als je geen abonnement hebt waarmee je gratis in het buitenland kunt internetten.

Momenteel staan onder andere de volgende woordenboeken in de store om gedownload te worden:

Italiaans Duits Spaans Engels
Grieks Turks Hongaars Frans
Oekraïens Zweeds Roemeens Chinees
Slowaaks Noors Japans Portugees

 

Simpele vertaalapp

De apps van AllDict nemen niet veel ruimte in beslag op je smartphone omdat het een simpele app is zonder veel poespas. Het dient dan ook echt alleen om woorden op te zoeken. Het is niet mogelijk om hele zinnen in te geven. Mocht je willen weten hoe een bepaald woord wordt uitgesproken, dan kan dit maar heb je wel een internetverbinding nodig.

Als je meerdere talen hebt gedownload op je smartphone heb je in de app de mogelijkheid om tussen de talen te wisselen. Woorden kunnen worden opgeslagen als favoriet; handig om na te gaan wat een woord ook alweer betekent. Tevens zijn er oefeningen om de taal te leren, zoals het kiezen van de juiste vertaling.

Downloaden in de Play Store

De vertaalapps van AllDict zijn te vinden in de Play Store van Google en er zijn tientallen variaties mogelijk. Van Nederlands-Frans tot Chinees-Hindi. De apps zijn gratis te downloaden.


Top