Een goede technische vertaler herkennen

Een onjuist vertaald woord in een technische handleiding kan al leiden tot een rechtszaak en geldverlies. Het inschakelen van een goed technisch vertaalbureau is daarom van groot belang.

Het vertalen van technische teksten is niet eenvoudig. Daarbij komt ook nog dat de technische eisen en normeringen van land tot land verschillen. Een vertaler die alleen vertrouwt op een woordenboekvertaling zal hiermee niet ver komen. Naast een perfecte talenkennis en veel (en specialistische) kennis van technische termen dient een vertaler ook op de hoogte te zijn van de normering(en) in het andere land.

Een goede vertaler is niet per definitie een goede technische vertaler. De vraag is: wat maakt iemand nou tot een betrouwbare partner bij het vertalen van technische teksten?

Belangrijke eigenschappen

Focus, concentratie en kennis staan voorop bij het vertalen van, vaak lastige, technische termen. Om fouten te voorkomen moet een vertaler voorzichtig te werk gaan en altijd gefocust en geconcentreerd blijven. Je wilt niet dat er fouten komen te staan in je technische documenten omdat de vertaler even afgeleid was. Dit kan een hoop kosten met zich meebrengen.

Gedegen kennis

Een gedegen kennis op zowel technische als taalkundig gebied is een vereiste. Bij het uitvoeren van technische vertalingen moet de vertaler over een rijke woordenschat bezitten en gedetailleerde kennis hebben van het onderwerp en de terminologie. Als laatste is het van belang dat de kwaliteit van de vertaling wordt gecontroleerd. De zeer strenge eindcontrole wordt over het algemeen gedaan door een corrector. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de vertaalde documenten gereed zijn voor gebruik.

Zoek een goed technisch vertaalbureau

Niet elke vertaler komt in aanmerking om technische vertalingen uit te voeren. Buro Technische Vertalers werkt daarom uitsluitend met ervaren native speaking technische vertalers. Op deze manier kunnen wij hoogwaardige kwaliteitsvertalingen leveren in en uit elke taal. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.


Top