Hoe weet ik welk erkend vertaalbureau ik moet kiezen?

Het kiezen van een erkend vertaalbureau kan een flinke klus zijn omdat er ontzettend veel vertaalbureaus zijn. Het ene vertaalbureau beschikt wellicht over matige vertalers, terwijl het andere vertaalbureau juist top kwaliteit vertalingen levert. Maar hoe weet u nu welk vertaalbureau goed is en welke minder goed?

Kijk bij het kiezen van een erkend vertaalbureau als eerst naar de lidmaatschappen, certificaten en keurmerken waarover een vertaalbureau beschikt. Uiteraard is een lidmaatschap van een brancheorganisatie geen garantie, toch biedt een dergelijk lidmaatschap een bepaalde zekerheid als het gaat om continuïteit en betrouwbaarheid. Naast lidmaatschappen zeggen ook certificaten en kwaliteitskeurmerken iets over de te verwachten kwaliteit.

De beste manier om een goed vertaalbureau te vinden is mond-tot-mondreclame. Vraag aan kennissen en collega’s over welk vertaalbureau zij enthousiast zijn. Doe navraag in uw omgeving over een specifiek vertaalbureau waar u mee in zee wilt gaan. Ervaringen van anderen wegen zwaar mee in de keuze voor een erkend vertaalbureau.

Erkend vertaalbureau Buro Technische Vertalers

Buro Technische Vertalers heeft meer dan 35 jaar ervaring met het uitvoeren van vertalingen voor het bedrijfsleven, overheidsinstellingen en de non-profitsector. Daarnaast zijn wij sinds 1 augustus 2015, als eerste Nederlands vertaalbureau, ISO 17100:2015 gecertificeerd. Deze ISO-norm is de eerste internationale standaard voor vertaalservices welke voorschrijft hoe de kwaliteit van vertalingen moet worden gehandhaafd.

Lees ook

Certificaten en keurmerken

Beëdigd vertaalbureau

Posted in: Kwaliteit

Terug naar overzicht Veelgestelde vragen