Software vertalingen

Software, games en apps voor tablets en smartphones worden steeds meer vertaald in de moedertaal van de gebruiker. Dit aanpassen van een softwareproduct aan de linguïstische, culturele en technische eisen van de doelmarkt heet softwarelokalisatie. Laat u uw software professioneel vertalen door een gespecialiseerd vertaalbureau, dan kan dit een positieve impact hebben op de verkoop daarvan.

Vertalen in elke gewenste taal

Jong en oud maken gebruik van smartphones en tablets. Omdat niet iedereen de Engelse taal machtig is, is het aan te raden om de software te vertalen in de taal van de gebruiker. Om te voorzien in de behoefte van de klant, zorgt u er als softwareontwikkelaar voor dat apps, games en software in meerdere talen worden vertaald. Buro Technische Vertalers beschikt over een uitgebreid netwerk van professionele en ervaren software vertalers met de juiste kennis en achtergrond om uw software vertalingen op de juiste manier te vertalen.

Consistentie bij software vertalingen

Bij het vertalen van software is consistentie zeer belangrijk. Zo wilt u niet dat de knop ‘Ondersteuning’ heet in de gebruikersinterface, maar dat het in de helpteksten gaat over de knop ‘Hulp’. Dat zorgt voor verwarring. Onze ervaren vertalers weten precies hoe ze software moeten vertalen om te komen tot consistente en duidelijke teksten.

Planning is ook van belang

Niet alleen de consistentie van software vertalingen is van belang, ook de planning speelt een belangrijke rol. Bij het lanceren van software moeten alle verschillende taalversies op het juiste moment gereed zijn. Dankzij handige vertaaltools kan Buro Technische Vertalers grote hoeveelheden tekst in een korte tijd vertalen zodat de releasedatum niet in het nauw komt. Tevens wordt de terminologie voor de interface vastgelegd zodat deze ook eenvoudig inzetbaar is bij vervolgopdrachten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wilt u meer weten over software vertalingen? Neem dan contact op met Buro Technische Vertalers of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Top