DTP-service

Buro Technische Vertalers levert niet alleen goede vertalers en tekstschrijvers, we kunnen tevens de hele vormgeving van uw on- en offline communicatie verzorgen. Met onze desktop publishing (DTP) service ziet de buitenkant er net zo goed uit als de binnenkant van uw document. Om door een ringetje te halen! Ideaal wanneer u direct uw document wilt laten printen of drukken.

Voordelen van de DTP-service

Wist u dat u met onze DTP-service veel tijd kunt besparen? Uw document is na vertaling namelijk meteen gebruiksklaar. En zo zijn er nog meer voordelen:

  • er is een kleinere kans op fouten met afbrekingen en leestekens in uw teksten, én
  • u heeft geen omkijken meer naar de opmaak of de vormgeving van uw document!

Handig, maar waarom?

Als een Nederlandse tekst van 1 A4 vertaald wordt naar bijvoorbeeld het Frans, dan zult u zien dat uw document minsten 1,5 keer zo groot is geworden. Door onder andere verschillen in woordlengte, taalbegrip en leestekens worden vertaalde teksten langer en is de kans op fouten groter.

Natuurlijk kunt u zelf aan de slag om de vertaling op de juiste manier weer te geven in bijvoorbeeld een gebruikershandleiding. Toch kan het zijn dat u op een aantal problemen stuit: de uitlijning is niet goed, teveel witruimte in het document en de tekst is op sommige plaatsen wellicht niet meer leesbaar. Daarom wordt DTP vaak ingezet bij vertalingen. Onze specialisten zorgen ervoor dat uw document gereed is voor publicatie.

Welk bestandsformaat?

De DTP-specialisten van Buro Technische Vertalers werken onder andere met InDesign, Photoshop, Illustrator, QuarkXpress, FrameMaker, PageMaker en Autocad.

U levert uw reeds opgemaakte document in het juiste bestandsformaat aan en wij plaatsen de vertaling weer in de originele opmaak. Zo blijft de lay-out van het brondocument geheel intact en ontvangt u uw document retour in het juiste formaat. Dat scheelt u een hoop tijd en moeite!

Top