Een WordPress-website vertalen: hoe doe je dat?

WordPress is razendpopulair tegenwoordig. Met dit Content Management Systeem (CMS) kun je heel simpel een eigen website bouwen en onderhouden. Jaren geleden werd WordPress geïntroduceerd om een weblog mee te maken. Tegenwoordig is het veel meer dan dit. Steeds meer bedrijven gebruiken WordPress om een website mee op te zetten.

Website vertalen door middel van een vertaalplugin

Het internet is het perfecte medium om je product of dienst onder ogen te brengen van mensen uit de hele wereld. Daarvoor is het natuurlijk wel nodig om je website te vertalen. Maar hoe kun je dat doen met WordPress? Een van de meest eenvoudige manieren om een WordPress-website te vertalen is door een vertaalplugin te downloaden. We geven je drie goede vertaalplugins om makkelijk een meertalige website te maken:

WPML Multilangual CMS

WPML is een van de meest gebruikte vertaalplugins voor WordPress-sites. Er zijn tal van mogelijkheden zoals het toevoegen van handmatige vertalingen of door juist gebruik te maken van automatische vertalingen. Liever gebruikmaken van professionele vertalingen? WPML is ook te koppelen aan een abonnement met professionele vertalers. De plugin detecteert wanneer je een nieuwe pagina hebt aangemaakt, stelt de vertaler van een door jou gekozen vertaalbureau op de hoogte en de vertaler zorgt voor de vertaling.

Als je over een webshop beschikt dan heeft WPML een integratie met WooCommerce zodat alles naadloos in elkaar overloopt. Daarnaast is WPML ook SEO-vriendelijk, en helpt je bij het vertalen van meta-omschrijvingen in de juiste taal. De WPML-plugin is al verkrijgbaar vanaf $29 per website.

Google Language Translator

Liever een gratis plugin om je website te vertalen? Kijk dan eens naar Google Language Translator. Een zeer gebruiksvriendelijke vertaalplugin en nog eens reuzehandig. Er zijn namelijk automatische vertalingen in meer dan 80 verschillende talen beschikbaar in de plugin. Door een simpele shortcode toe te voegen in je blogartikel of op pagina zorgt de plugin voor de vertaling.

Je bezoekers kunnen dankzij de Language Switcher de taal van hun keuze kiezen. Handig en gratis, maar we garanderen geen 100% goede vertalingen.

MultilingualPress

Maak je gebruik van een multisite, een website die bestaat uit meerdere WordPress-websites? Dan is MultilingualPress een goede keuze. Vanuit deze plugin kun je de hele WordPress-installatie beheren. Je kunt zoveel websites toevoegen als je wilt en voor elke website een hoofdtaal kiezen. De inhoud van alle sites kunnen worden vertaald in maar 174 talen. Deze plugin is verkrijgbaar vanaf $199 en voor deze prijs kun je wel meerdere websites binnen een multisite-website vertalen.

Je website lokaliseren?

Bij het vertalen van je website moet je ook nadenken of je een taalversie van je website wilt of een geheel gelokaliseerde site. Bij een taalversie van je site, wordt er een /en toegevoegd aan je URL, voor de Engelstalige website. Bij een gelokaliseerde website wordt er een aparte website gemaakt aangepast is aan de behoeften en verwachtingen van de doelgroep in een ander land. De exacte definitie van lokalisatie is het aanpassen van een tekst aan de linguïstische, culturele en technische eisen van de doelmarkt.

Website vertalingen

Of je nu je website wilt vertalen via een handige WordPress-plugin of je kiest voor een gelokaliseerde website: Buro Technische Vertalers heeft de juiste ervaren vertalers om je hele website te vertalen in de gewenste taal. Wil je meer weten of graag een offerte aanvragen? Vul het offerteformulier in en je ontvangt binnen twee uur antwoord.


Top