Buro Technische Vertalers voor de tweede keer ISO 17100 gecertificeerd

Voor de tweede maal op rij weet Buro Technische Vertalers, onderdeel van Vertalingen.nl, het ISO 17100:2015 certificaat binnen te halen. Het ISO-certificaat bestaat sinds 2015 en is de eerste internationale standaard voor vertaalservices. Het stelt eisen aan processen, hulpmiddelen en andere aspecten die een hoge kwaliteit vertaalservices garanderen.  

Vorig jaar had Buro Technische Vertalers de primeur: het eerste vertaalbureau in Nederland met het ISO-certificaat. Martin Koster, directeur van Vertalingen.nl: “Afgelopen zomer hebben wij weer een re-audit van Kiwa ondergaan om de ISO 17100 certificering te continueren. Het was een pittige audit, maar het is ons gelukt. Wij zijn wederom geslaagd!”

‘Lean en mean’

De auditor van certificeringsinstantie Kiwa heeft voor de tweede keer aangegeven dat Buro Technische Vertalers zo’n mooi lean en mean bedrijf is. “Zo benadrukt Kiwa onder meer dat we vrijwel overal een praktische, digitale oplossing voor hebben”, legt Koster uit. “Tolken en vertalen moet niet goed gebeuren, maar uitstekend. Dat we zo lean en mean mogelijk werken is niet alleen intern prettig. Het is tevens een must voor een hoge kwaliteit, de snelheid van het proces én een goede prijs. Door grote (kwaliteits)verschillen binnen deze vaak ondoorzichtige branche wordt deze ISO-certificering voor opdrachtgevers dan ook steeds belangrijker.”

Jaarlijks terugkerende audit

Om de ISO-certificering te mogen voeren volgt er jaarlijks een audit om te garanderen dat de normen van de certificering nageleefd worden en de procedures binnen Buro Technische Vertalers continu worden geoptimaliseerd.

Vertaalservices van de hoogste kwaliteit

Technisch vertaalwerk is specialistenwerk. Vanwege de grote kwaliteitsverschillen tussen aanbieders, wordt er door erkende bedrijven tegenwoordig vrijwel alleen nog gewerkt met vertaalbureaus die voldoen aan hoge kwaliteitseisen en dit kunnen aantonen. Buro Technische Vertalers heeft in 2015 besloten om de strenge voorschriften van de ISO 17100-norm te implementeren binnen het bedrijf. Deze keuze heeft ervoor gezorgd dat Buro Technische Vertalers uitstekende vertaalservices biedt aan commerciële bedrijven, overheidsinstellingen en andere organisaties.

Over Vertalingen.nl

Vertalingen.nl, onderdeel van Vertaalbureau Translingua t.t.i. B.V., is opgericht in 1979 en behoort tot de top van vertaalbureaus in Nederland en is de meest betrouwbare partner in vertalingen en tolkdiensten in elke gewenste taal. Sinds 1997 ontvangt Vertalingen.nl het kwaliteitskeurmerk Taalmerk. Verder is het bureau medeoprichter van de Vereniging van Vertaalbureaus in Nederland, lid van het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers, lid van Bureau Beëdigde Tolken en Vertalers en de NEVI, en sinds 1 augustus 2016 voor de tweede maal ISO 17100 gecertificeerd.

Meer info

Voor meer informatie neemt u contact op met Martin Koster, directeur Vertalingen.nl, +31 (0)6 53 26 44 61, info@vertalingen.nl Voor het downloaden van afbeeldingen en logo’s kunt u terecht op onze perspagina.


Top